hurede.blogg.se

Off Grid - Utanför

Publicerad 2015-03-24 12:18:00 i Allmänt,

Om att leva utanför.
 
Tänk dig om världen aldrig hade förstörts. Tänk om mänskligheten hade fått utvecklats utan sin girighet.
Det är girigheten som har förstört världen. Allt handlar om att en individ ska tjäna på andra individer. Införtjäna medel som den egentligen inte behöver för att få andra människor att arbeta för en.
 
Tänk om det inte vore så. Tänk att där fanns en plats utan pengar. En plats för bara livet.
 
Det skulle kosta en hel del bekvämlighet. Det skulle kosta att man höll sig borta från nätet och maskinen. Man skulle tex. inte kunna läsa det här.
 
En plats dit nätet inte hittar.
 
Problemet är idag att alla har flätat sig in i skiten och inte kan lämna det bakom sig. Någonstans i sin egoisthjärna vill man ta med sig en massa materiellt och energislukande jävla skit för att kunna plocka "russin" ur kakan.
Det krävs att man förstår att det är omöjligt.
 
Inga regler eller förbud borde finnas på denna plats men en enda måste man statuera för att platsen inte ska sugas upp i monstersamhället (ja, jag menar "monster" och inte "mönster") och det är att man inte får bjuda in skiten där.
 
Det kanske låter som en väldigt sårbar dröm, och det är det. Den är som en skakande bebis man måste skydda. Därför måste alla inblandade vara på samma våglängd. Beredda att vara så pass diskreta. Kanske inte ha någon på utsidan överhuvudtaget utan villiga att skaffa sig ett nytt liv, alternativt beredda att träffa sina gamla vänner någon annanstans. Berädda att inte ha någon mobiltelefon. Berädda att ställa sig utanför.
 
Inga pengar som sagt. Ett utbyte av varor och tjänster. Ett skjul där man får hämta varor man behöver och lämna sådant man inte behöver.
 
Ett mikrosamhälle i skymundan, utanför all insyn från utomstående. En plats för trygghet och frid, förståelse och kärlek. En plats där man får lämna sitt gamla liv bakom sig.
 
Banktjänstemän och uteliggare. Släpp era gamla föreställningar om livet. Låt oss börja på något hållbart genom att sitta under solen och diskutera fram hur världen borde se ut och starta vår egen. Låt oss glömma alla religiösa dogmer och samhällsmoraler och istället leva livet på livets villkor.
 
Låt oss skapa vår egen mat som inte förgiftar oss eller gör oss beroende och sjuka för att någon annan ska få tjäna på oss. Låt oss sluta bidra till deras eller dens grävande i våra hjärnor.
 
Omöjligt?
 
Ja, det är precis det den lurar i oss. Det går inte. Konstigt nog så levde människor så i hundratusentals år och det gick alldeles utmärkt. I dag har vi dessutom en oerhört massa kunskap som dåtidens människor inte hade.
 
Låt oss leva våra liv utan att vara slavar. Låt oss leva våra liv utanför det med andra människor som vill samma sak. Vi är fortfarande småbönder, fiskare, jägare och samlare. Det är samhället som gått åt helvete, inte vi.
 
 
Kontakta oss
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela