hurede.blogg.se

Vi kan aldrig skydda oss från galenskap

Publicerad 2015-03-27 15:07:00 i Allmänt,

Man ska akta sig för att kommentera aktuella händelser man vissa blir så påträngande att det ibland blir svårt att inte resonera kring dem.

En pilot har varit galen och tagit livet av sig själv och en massa andra människor nyligen.
Det är oerhört tragiskt för de inblandades familjer och vänner naturligtvis men jag undrar mest vad som kommer att hända i kölvattnet av denna händelse i den sörjan som civlisationen utgör.

Dessutom tror jag att varje vettig människa förstår att det hela om piloten är påhittat. Det är flygbolaget som hittar på helt enkelt för att ursäkta att man flyger omkring med plan som är skrotfärdiga. Andreas Lubitz var ensam helt enkelt. Han förekommer på varenda datingsida och vad det verkar var han en ensam individ och därför väldigt tacksam att skylla på. Han hade inga vänner. Man har manipulerat data från "svarta lådan" och nog är det väldigt underligt med dessa utsagor och intyg som dyker upp i den stund Luft Hansa öppnar plånboken.
Så lägligt att han har sparat läkarutlåtanden sådär i lägenheten som nu kan upphittas.

Problemen kommer nog att bli tydligast för andra människor. Är han frisk? Han ser lite egen ut.

Iallafall. Om det nu är så att personer i vår omgivning blir galna, så finns där inga sätt att skydda oss mot det. Vem som helst kan i vilken stund som helst få för sig att han eller hon ska skada andra människor, börja dansa Zumba eller starta en manskör. Där finns ingenting vi kan göra för att förhindra det.

Till viss del kan vi förbereda oss på att saker kan hända, men galenskapen kan slå till var som helst och på vilket sätt som helst.

Jag tänker på när Breivik hade gått lös på sosseungar i Norge tex. och man angrep vapenägare från myndighetshåll, som att det vore vapnen som vore problemet.

Kriminella människor bryr sig inte om lagen, så fler lagar kommer inte att förändra någonting för deras del, de försämrar bara oddsen för oss människor som skulle behöva kunna skydda oss från galenskapen när den slår till.

Girigheten

Publicerad 2015-03-26 09:41:00 i Allmänt,

Det brukar sägas att den farligaste känslan är att vara nöjd. Att hamna på ett ställe i livet där man trivs och stanna där. Inte vilja utvecklas alls utan man sitter bra på sin rumpa helt enkelt och ämnar inte flytta sig.

Det visar sig att det var helt och totalt fel. Den farligaste känslan var det precis motsatta.

Den farligaste känslan är att vilja ha mer. Ingen som tittar sig runt i världen kan säga emot.

Tyvärr innehåller det sin egen motsats. Tyvärr så blir nöjda människor utnyttjade och exploaterade av människor som bara vill ha mer och inte blinkar för att gå över lik för att få det.
Hur kunde indianerna vara så dumma att de bytte ut sitt land mot glaspärlor? De tyckte att pärlorna var fina och att där fanns land så det räckte åt alla såklart.

De tänkte dock att ingen skulle vilja ha land han eller hon inte behövde. Ingen skulle vilja äga bara för ägandets skull. Där sprack människans förbund med jorden och de andra varelserna som lever där.

Girigheten.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela