hurede.blogg.se

Robotarna skriver historien

Publicerad 2015-04-30 20:30:00 i Allmänt,

Någon kanske att att själva tanken var paranoid.

 
Miljontals tidningsartiklar skrivs redan av robotar i USA. Nu introduceras autogenererad journalistik i Sverige.

Inom kort kommer koncernen Mittmedia som omfattar 19 morgontidningar, däribland Falu Kuriren och Sundsvalls Tidning, att introducera autogenererad journalistik. Man kommer alltså att publicera artiklar som skapats av artificiellt intelligenta dataprogram.

– Vi har kommit så långt att vi utvecklar systemet rent praktiskt nu. Vi börjar med att automatisera texter om vädret för att lära oss metodiken, berättar Robin Govik, redaktionell affärsutvecklingschef på Mittmedia.

Systemet kan uppenbarligen manipuleras, annars skulle det inte vara mycket till artificiell intelligens. Säg att våra makthavare i låtsaslivet skulle få för sig att de skulle önska att deras leksaker skulle tycka lite mer om att bli spårade överallt. Då kan dessa AI-maskiner få information om det och ge dig information som är riktad mot att informera om fördelarna med spårning och kartläggning; En säkrare värld. Att du sedan aldrig får någon möjlighet att egentligen leva är en annan sak.

Låt inte media lura dig. Du är kapabel till fantastiska saker precis som dina förfäder var men historieböckerna har mörkat dessa förmågor för att förslava dig och få dig att tro att du är underlägsen.

Var den du är.


Källa: http://www.dn.se/kultur-noje/robotarna-tar-over-journalistiken/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela