hurede.blogg.se

Glädjen

Publicerad 2015-05-07 13:03:00 i Allmänt,

Behöver knappast berätta att det är fullt upp i jorden nu med att så allt som ska sås och planteras om. Nu är det mest utplanteringar kvar dock och senpotatis. Utplanteringarna står i växthuset ännu.
 
Förövrigt har ankorna fått en damm idag, en provosorisk men charmig konstruktion av gamla bildäck och presenning. Kycklingarna bor fortfarande inne i huset. De tycker om att bara fötterna i sitt dricksvatten. Detta förvandlar dricksvattnet till en gegga av spån och vatten. Jag tycker om att hantera dem och hoppas de ska bli tamare än den nuvarande flocken.
 
Vi har spridit ut grödorna lite genom att gräva "krukor" i jorden. Detta för att störa ekosystemet så lite som möjligt med att göra stora åkrar, samt för att skönka grödorna naturlig skugga, någonting som kan bli nödvändigt så som klimatförändringarna ser ut nu för tiden.
 
Sedan gör skogens biologiska mångfald att plantorna får allt de behöver, inte bara de där tre bokstäverna NPK som ni där i låtsasvärlden har hängt upp er på.
 
Mycket mask i jorden vårdar för starka rotsystem och motståndskraftiga grödor. Nästa generation kommer sas. att vara "födda" på platsen och kommer att växa ännu bättre under just de här förutsättningarna.
 
I övrigt så har vi sett till att njuta så mycket det bara gått av de soliga dagarna och kvällarna med doft av mat tillagad på glödande kol. Glädje har fått en helt ny innebörd, eller faktiskt FÅTT en innebörd.
Ingen säger åt mig att jag ska vara någonstans vid någon speciell tid, och de kan försöka om de vill. Jag går upp vid 6-7 på morgonen och dricker kaffe innan jag sätter igång med den oändliga listan som bara börjar om från början när jag kommit till slutet.

 
Men att arbeta för sig själv känns otroligt likt känslan av att lata sig i solen, någonting det finns gott om tid för också. Låg med hunden på magen ute en stund idag men tar det försiktigt, huden är inte van vid at vara ute större delen av dagen i solen än och soleld är jobbigt att svettas i när man har saker att göra ute och tid att bara hänga inne har jag inte. Iallafall har jag inte längre den minsta lilla lust att sitta inne. Känner mig så full och skratt och energi och barnslig förundrar att jag inte kommer ihåg några problem direkt.
 
Förens jag startade datorn idag och blev påmind om hur människorna i Babylon "lever", hur ni behandlar varandra och vad ni på fullaste allvar tror på och lever efter. Jag tycker mer och mer synd om er, men skulle ljuga om jag inte påstod att jag hoppas få se era ansikten när ni förstår vad ni har gjort med er själva och de som lyssnat på er egentligen. Vad gjorde du med ditt liv egentligen?
 
Jag tänker på hur människor ligger i sjukhussängar och ber om att få dö ifrån personal som med hela sitt jag utrycker hur jävla trötta de är på gnället. De beklagar sina liv och all tid de spenderade på att göra skit som någon annan ville att de skulle göra.
 
Vet inte när jag skriver igen. Ha så kul i låtsaslandet. Akta så du inte tappar dina plastkort.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela