hurede.blogg.se

Gäddsmäckar

Publicerad 2015-05-12 12:10:00 i Allmänt,

En form av fiskbiffar där du kan blanda i vilken fisk du vill men basen bör vara gädda för att få en vettig konsistens på smeten.

Filéer av en 3-kilos gädda
En stor gul lök
3-4 tsk salt
En kokt kall potatis
Två ank eller hönsägg eller 5-6 vaktelägg
En rejäl nypa av vad kryddor du har för smak

Då vi jobbar utan externa energikällor så är en handvevad köttkvarn det allra bästa. Dock så bjuder den också på tämligen utdragen rengöring.
Men, det gör utmärkt med en vass kniv och en bra brädlapp till skärbräda. Börja med att dela allt i mindre bitar som inte rullar runt på underlaget, sedan är det bara att börja hacka tills det hela fått en "färs"-konsistens. Krydda och blanda och stek i gjutjärnslagg eller annat sätt du finner lämpligt. Grilla går utmärkt, ugnsbaka som köttfärslimpa eller gör frikadeller som du försiktigt sänker i kokande vatten. Går också bra att äta som "fiskbullar" och skeda ner i vilken soppa som helst där du vill ha ett proteintillskott och något köttigt att tugga på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela