hurede.blogg.se

Varje gång jag ser på TV

Publicerad 2015-03-10 09:01:32 i Allmänt,

Varje gång jag ser på TV så funderar jag på hur det är tänkt att samhället ska fungera egentligen.
En dam i rosa fluffjacka står där och pratar med passion om vilka läderlappar man bör klä sina fötter med i vår som om någon jävel egentligen bryr sig om den där skiten. Jag hoppas iallafall att det inte är dit civilisationen har glidit, storstadsmänniskorna glider runt i sin bubbla, helt och fullständigt beroende av ekonomiska modeller och mekanik de inte förstår eller kan påverka.
De hittar på molnjobb som inte finns. Ingen har någonsin behövt skoråd eller behövt någon som säger åt dem vad de ska äta.
Människan är född till att vara fri. Det naturliga urvalet har satts ur spel och den förstörda genetiken har tydligt satt sina spår i de där människorna.

Titta på dem bara. Du som har den tveksamma turen att gå till ett arbete på en trottoar idag, du som befinner dig i det.

Du som idag jobbar med en liten abstrakt del i någonting stort och komplicerat som varken du eller någon annan egentligen behöver i utbyte mot att få vara en del av transaktionen av siffror som visar vilken duktig idiot du är. För att du tror dig behöva en massa skit som någon fått betalt för att hitta på åt dig.

Tänk på hur alltet är uppbyggt. Känner din själ inte att du inte ska vara här? Känner din själ inte att det är fel? Vill du inte egentligen bara sticka därifrån?

Någonstans där ingen övervakar dig. Någonstans där man inte behöver springa i ekorrhjul eller producera onödigt skit.

/K.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela