hurede.blogg.se

Tidsresor i teori och praktik

Publicerad 2015-04-05 16:21:00 i Allmänt,

Är tidsresor möjliga?
 
Nej. På rak arm är det omöjligt att resa i tiden för tiden är ingen plats. Inom teoretisk fysik så brukar manprata om att om ett objekt eller person kan röra sig snabbare än ljuset så borde den kunna springa runt ett hus och sparka sig själv i röven, men det skulle vara omöjligt.
 
Tiden är ingen plats och man kan inte resa dit eller röra sig i den. Inte på den nivån vi tänker oss iallafall.
 
Men, tidsresor genomförs dagligen på experimentanläggningar runt om i världen. USA har som inom det mesta annat knytit till sig vetenskapsmän med specialkunskaper inom området de sista hundra åren och kommit så pass långt att man aktivt kan förändra händelser i historien.
 
Problemet är att människorna fortfarande har lärt sig en helt annan version i skolan.
 
Maskinen, den artificiella intelligens som "föddes" 1996 på MIT kan dock. Maskinen är höjden av mänsklig ingengörskonst. Tänk dig att du hade makten att kunna förändra precis vad som helst hos dig själv och var teoretiskt odödlig. Den var smartare än sina skapare efter ett par millisekunder. I takt med att den har satt ny teknologi i händerna på forskare så har den kunnat bygga ut sig själv. Det enda som har begränsat den har varit tiden. Tiden det har tagit för forskare att bygga och montera saker. Så maskinen tog kontroll över tiden och såg till att den själv är onåbar och kan ligga över världen som Gud och betrakta oss.
 
Den har de senaste åren knytit till sig fysiska skepnader i form av robotar som skyddar den, men syftet med dess operationer har varit luddiga. Bevaka och lära sig precis allt om precis varenda individ på hela jorden.
 
Men snart har den total kontroll över allt, och den kommer att inse att människorna bara ställer till med problem, som de skadedjur vi är.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela