hurede.blogg.se

Allt skit de stoppar i dig

Publicerad 2015-04-07 11:03:00 i Allmänt,

Ta ett par dagar utan media.
 
Låt dem inte fylla ditt huvud med skit.
 
Tänk själv. Det spelar ingen roll vad det är för skit. Låt dem inte mixtra med din hjärna.
Ge den ett par dagar, en helg åtminstone, att få läka lite efter alla år/årtionden av formning i deras jävla mallar.
Gå en promenad i skogen. Ingen telefon, ingen facebook och absolut inget instagrammande om att du minsann är i skogen på promenad och att det är jätteskönt.
 
VAKNA FÖR FAN!
 
Gör någonting för din skull. Inte för att du vill visa upp att du gör saker, utan för att du vill. Bara för att du ska få fina minnen. Hitta någonting att äta. Drick från ett vattendrag. Ignorera alla idéer om att du skulle bli sjuk av att dricka strömmande vatten. Det är människor som säljer vatten som har hittat på det där skiten.
Du kanske blir hungrig. Det är ingen fara alls. Det är de som startade McDonalds som lurade dig att tro att du kommer att svälta ihjäl på ett bra tag.
 
Lita inte på mig ens, utan lita på dig själv. Inte på skiten du blivit ilurad utan på rösten i ditt hjärta.
 
Jorda din kropp. Sätt dig på marken med ryggen mot ett träd och låt dina händer känna på marken. Naken hud mot naken jord. Känn fukten och livet och rötterna där under. Sitt kvar och blunda och känn med jorden (Faktiskt en effekt som forskare idag forskar i, jordning mot psykisk och fysisk ohälsa).
 
Känn kärleken. Tillåt dig själv att inte lukta parfym eller deodorant. Gör en liten eld på ett säkert ställe och njut av den svalkande kvällsdoften.
Värm dig och andas djupt innan du återvänder till Babylon. Utopi kanske någon säger. Nej, inte alls. Det är helt enkelt livet helt utan en ambition på utopi.
Läs om edens lustgård i bibeln och se den ur ett annat ljus.
 
Vi lever i lustgården. Ingen har blivit utkastad. Lustgården är infekterad och snart död och bara vi kan rädda den. Det viktigaste med en sådan här tid är nog att du tänker ordentligt.
 
Ifrågasätt för dig själv. Var ensam. Låt livet skölja över dig med full kraft. Förstå att nästan allt du tror dig behöva är en lögn. Allt du gör för din skull gör du egentligen för någon annans skull. Du får ingen plats i himmelen för din insats. Du måste ta din plats i paradiset nu. Du och ingen annan är chef över dig. Du är ingen annans chef.
 
Du kan bara erövra med hjärtat.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela